Diktirajte umesto da kucate (na našem jeziku)

Diktiranje teskta već postoji u Windows 10. Opcija “Dictate” je dodata i u Office aplikacije za Office 365 pretplatnike. Na žalost, naš jezik nije podržan. Ipak, postoji rešenje. Već duže, diktiranje na našem jeziku na Androidu radi veoma dobro. Ako znamo da na Androidu postoje Office aplikacije i da je za korisnike Office 365 moguć istovremeni rad više korisnika sa više uređaja na jednom dokumentu, rešenje je jednostavno.

Na primer, na Windows-u kreirajte dokument, recimo u Word-u i snimite ga na OneDrive. Otvorite isti taj dokument u Word-u na Androidu. Startujte Google Voice Typing (obično tako što duže držite pritisak na ikonicu). Izdiktirajte tekst na našem jeziku. Ubrzo, tekst bi trebao da se pojavi u Word dokumentu na telefonu.

Obzirom da smo isti tekst otvorili u Word-u na PC-u, ubrzo će se i tu videti promene. Ovo rešenje kombinuje dobre osobine oba sveta i kompenzuje mane. Naime, koristimo dobro prepoznavanje govora na našem jeziku na Androidu. U isto vreme, na Androidu, na našem jeziku, nije moguće govorom dodati novi red, tačku, zarez ili druge znake interpunkcije. Zato, koristimo Office 365 i mogućnost istovremenog rada na dokumentu sa više uređaja kao i udobnost sređivanja teksta na PC-u.

Čak i ako prepoznavanje govora ne bude savršeno i bude po neka greška, nju je lako ručno ispraviti na PC-u. Uz to, ne zaboravite da u Office-u dobro funkcioniše provera pravopisa (spell checker).

Još sličnih tekstova

Preporučujemo