Office mobilna aplikacija

Microsoft je pretstavio novu mobilnu aplikaciju koja se jednostavno zove – Office. Neki kažu da su Word, Excel i PowerPoint samo integrisani u jednu aplikaciju i pitaju šta je tu u stvari novo? Pored jednostavnijeg korišćenja, jer su sva office dokumenta na jednom mestu, dodat je čitav set novih funkcionalnosti. Osim Office aplikacija, dodate su funkcionalnosti popularne Office Lens aplikacije, ali i sistem za transfer datoteka između mobilnog telefona i PC-a kao i drugih mobilnih uređaja. Tu je i potpisivanje PDF dokumenata, skeniranje QR kodova, integracija sa Box, Dropbox, GDrive i drugim servisima itd.

Word, Excel, PowerPoint, ali i Notes, Office Lens

Izborom dokumenta, otvoriće se poznato okruženje mobilnih Word, Excel i PowerPoint aplikacija. Uz Office 365 pretplatu, možete menjati dokumente, pokrenuti PowerPoint prezentaciju i sl.

      

Osim toga, u Office aplikaciju su dodate funkcionalnosti iz aplikacija OneNote i Office Lens.

Pristup dokumentima

Otvaranje, kreiranje i snimanje datoteka je, naravno, moguće na privatnim Onedrive i poslovnim OneDrive i SharePoint lokacijama. Uz to, omogućen je i pristup Dropbox, Box, Gdrive i drugim lokacijama.

       

Pregršt korisnih funkcionalnosti

Opcija “Actions” vodi do skupa korisnih funkcionalnosti koji omogućuju prenos datoteka sa i na računar i drugi mobilni uređaj, skeniranje i prepoznavanje teksta i tabela, potpisivanja PDF dokumenata i drugo.

Transfer datoteka sa i na računar

Aplikacija vodi korisnika kroz proces povezivanja sa računarom i jednostavnom slanju i prijemu izabranih datoteka. Na računaru je dovoljno otići na lokaciju transfer.office.com u pretraživaču. Na žalost, trenutni limit za veličinu datoteke je 10MB.

    

Transfer datoteka između mobilnih uređaja

Slično, aplikacija nas vodi kroz povezivanje sa drugim mobilnim uređajem na kome je takođe instalirana Office aplikacija.

   

Skeniranje i prepoznavanje teksta i tabela

Funkcionalnosti popularne aplikacije Office Lens se nalaze u Office aplikaciji. Moguće je fotografisati štampani tekst koji će aplikacija prepoznati i omogućiti da ga kopirate i nalepite u izabranoj aplikaciji. Slično, na osnovu fotografisane tabele će biti napravljena Excel tabela.

   

Potpisivanje PDF dokumenta

Ako ste dobili PDF dokument koji treba da potpišete, Office aplikacija donosi jednostavan način da to rešite. Izaberite mesto za potpis u PDF dokumentu, potpišite se i to je sve.

Office aplikacija je mnogo više od običnog skupa pojedinačnih Office aplikacija. Ona je integrisano okruženje sa čitavim setom funkcionalnosti koje će olakšati i ubrzati rad.

Još sličnih tekstova

Preporučujemo