Outlook, Outlook for Windows (new Outlook)?

UPDATE mart 2024.: New Outlook for Windows: A Guide to Product Availability – Microsoft Community Hub

Koristite Outlook desktop aplikaciju i manje ili više ste zadovoljni i funkcioniše kako očekujete. A onda, pre izvesnog vremena, pojavi se opcija da probate “novi Outlook”?!?

Više prijatelja i kolega me je iznenađeno pitalo o čemu se radi jer su probali “novi Outlook” i nisu bili oduševljeni. Čak su i zabrinuti uz komentare tipa: “nije valjda da ćemo morati da koristimo ovo novo??“. Ne brinite, nećete. Za sada. Bar sam tako zaključio na osnovu informacija koje sam pronašao.

novi Outlook” je aplikacija koja menja postojeće “Mail” i “Calendar” aplikacije u Windows operativnom sistemu (10 i 11). Besplatna je za korišćenje za sve koji imaju Windows (10 i 11), s tim da oni koji nemaju plaćenu Microsoft 365 pretplatu (Personal, Family, Basic ili neku od drugih poslovnih) će videti reklame. Ako “novi Outlook” nije već instaliran na vašem Windows-u, preuzmite aplikaciju “Outlook za Windows” sa “Windows store“: Outlook za Windows – Microsoft Apps

Ako trenutno koristite “Outlook” aplikaciju i srećni ste i zadovoljni s njom, nema nikakvog razloga da prelazite ili probate “novi Outlook“, osim ako ste radoznali (možete isto tako jednostavno da se vratite). Naravno, oni koji koriste “Mail” i “Calendar” aplikacije, kao i oni koji ne koriste Outlook već neka alternativna rešenja, svakako je dobro da probaju “novi Outlook” jer je odlična aplikacija. Ograničenje je ako koristite POP za email, jer ovaj protokol nije podržan u “novi Outlook” aplikaciji. Da li će nekada u budućnosti “novi Outlook” zameniti postojeću “Outlook” aplikaciju? Moguće, čak je i verovatno (Things to look forward to in the new Outlook for Windows – Microsoft Community Hub). Za sada, nema naznaka da će se to desiti u bliskoj budućnosti.

Ako otvorite outlook.com web aplikaciju a zatim pogledate “novi Outlook” videćete ogromnu sličnost, tj. izgledaju gotovo identično. To je zato što je “novi Outlook” zapravo prilagođena web aplikacija.

Outlook za Windows - Microsoft aplikacije

Više informacija: The New Microsoft Outlook for Windows | Microsoft 365

Ako želite da onemogućite opciju “Try the new Outlook” za vašu organizaciju: Enable or disable access to the new Outlook for Windows | Microsoft Learn

Još sličnih tekstova

Preporučujemo