Windows 10 i Android telefon – SMS, fotografije i notifikacije

Windows 10 računar se može povezati sa Android telefonom. Fantastično je što se na Windows-u mogu videti fotografije sa telefona, čitati ali i slati SMS-ovi i primati notifikacije telefona.

Na Windows 10 već postoji “Your Phone” aplikacija. Ako niste ulogovani Microsoft nalogom (Više u tekstu: https://supe.rs/privatno-i-poslovno/), ulogujte se. Aplikacija će tražiti broj vašeg mobilnog telefona i poslati vam SMS sa linkom na aplikaciju “Your Phone Companion” koju ćete preuzeti sa Google Play-a. Pratite uputstva i obavezno se prijavite istim Microsoft nalogom kao i na Windows-u. To je sve. Ako su se Android telefon i PC, odnosno pomenute aplikacije, uspešno povezale, u aplikaciji “Your Phone” na PC-u bi trebali da vidite SMS-ove, fotografije sa telefona kao i notifikacije. Šta više, notifikacije telefona će biti ispisivane kao i uobičajene Windows notifikacije.

Kada stigne SMS, dobićete notifikaciju uz opciju da odmah otkucate odgovor. Iz same aplikacije imate opciju da kreirate novi SMS.

Your Phone SMS

Kroz aplikaciju je moguće videti poslednjih 25 fotografija sa telefona (iz Camera Roll ili Screenshots foldera). Klik na fotografiju odmah otvara tu fotografiju na Windows-u pa je dalje možete snimiti, obrađivati, poslati nekome ili šta već želite.

Your Phone Photos

Pročitajte više na: https://support.microsoft.com/sr-latn-rs/help/4459358/windows-10-your-phone-app-help

Još sličnih tekstova

Preporučujemo